Efter utryghed og vold: Risskov ansætter 12 nye medarbejdere

Det psykiatriske hospital i Risskov øger bemandingen på Afdeling for Depression og Angst om aftenen og natten

En stigende udtryghed blandt både personale og patienter på det psykiatriske hospital i Risskov får nu Region Midtjylland til at gribe ind og opgradere bemandingen.

Hospitalet har ansat 12 nye medarbejdere på Afdeling for Depression og Angst, som er begyndt deres arbejde i går, onsdag, skriver regionen torsdag i en pressemeddelelese.

Læs også Brug af vikartimer i psykiatrien er steget voldsomt

Det sker på grund af kritik af arbejdsforholdene på hospitalet. Sidste år var der 551 anmeldelser om vold og trusler mod personalet i årets otte første måneder. 

Det skal ses i lyset af, at der i netop 2016 var et kraftigt stigende forbrug af vikarer.

- Så der er god fornuft i at anvende nogle af de mange penge, vi bruger på eksterne vikarer, på faste ansættelser. Jeg har en forventning om, at det vil styrke både trygheden og kvaliteten i patientbehandlingen, fortæller Poul Erik Buchholtz, ledende overlæge på Afdeling for Depression og Angst, i pressemeddelelsen. 

Vikarforbruget er steget fra 34,5 millioner i 2014 til 63,5 millioner i 2016. 

Læs også Nattevagter og narkohunde skal sikre trygheden i Risskov

De nye medarbejdere skal ifølge den ledende overlæge være en aflastning om aftenen og natten, som er de mest trængte perioder af dagen. Fælles for de nyansatte er, at de fleste er sygeplejersker. Derudover er der et par ergoterapeuter og en SOSU-assistent. 

Også på Afdeling for Psykoser har regionen øget bemandingen med to medarbejdere ved årsskiftet. Netop den afdeling har tidligere oplevet flere voldsomme episoder - blandt andet hvor en bæltefikseret patient fik vristet sig fri og forsøgte at kvæle to ansatte.

01:06

VIDEO: Stefani Schubert er patient på Risskov og føler, at der er utrygt. Indslaget er fra den 16. december 2016.

Luk video