Efter strejke: Nu lader Danish Crown tyskerne slagte

Danish Crown sender grise til slagtning i Tyskland, da de danske slagterier efter flere strejker ikke kan følge med

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Forårets arbejdsnedlæggelser presser Danish Crown så meget, at slagterigiganten nu sender tusindvis af grise til slagtning i Tyskland.  

Det er langt fra nogen optimal løsning at køre grise til slagtning i Tyskland, men vi står i en ekstrem situation, så vi har ikke rigtig andre muligheder. 

Søren F. Eriksen, Danish Crown-direktør

Strejkerne har samlet kostet op mod 100.000 tabte slagtninger på Danish Crowns danske slagterier.

Det betyder, at antallet af udsatte grise nu er så stort, at det svarer til tre dages slagtninger.

I denne uge er der i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag yderligere to dage, hvor slagterierne holder lukket. 

Derfor kan dyrevelfærden ifølge Danish Crown i staldene hos den enkelte landmænd begynde at blive en udfordring.

- Det er absolut sidste udvej for os at køre danske grise til Tyskland. Det sker udelukkende, fordi mange af vores landmænd er presset på plads i staldene. Samtidig ser vi ind i en uge med stigende temperaturer, så vi må gøre, hvad der er muligt for ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden, siger Søren F. Eriksen, der er direktør for Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse. 

Læs også Danish Crown annullerer advarsel til tillidsmand

Han peger på, at Danish Crown normalt ville kunne indhente det tabte gennem overarbejde på de danske slagterier, men sommerferien betyder, at Danish Crowns kapacitet i Danmark hen over sommeren kun lige rækker til at slagte de grise, landmændene tilmelder til slagtning uge for uge.

Grisene, der skal slagtes i Tyskland, vil blive hentet i den sydligste del af Jylland, så transporttiden begrænses til et absolut minimum.

- Det er langt fra nogen optimal løsning at køre grise til slagtning i Tyskland, men vi står i en ekstrem situation, så vi har ikke rigtig andre muligheder, siger Søren F. Eriksen.

Det er foreløbigt planen at sende omkring 10.000 grise til slagtning i Tyskland om ugen.