Dronningen som scenograf

Spiller en central rolle i et nyt stykke på Svalegangens dukketeater

02:28

1 af 2

Dronning Margrethe har sat sit kunstneriske aftryk på en ny forestilling på Svalegangens dukketeater. Dronningen har nemlig stået for scenografien i stykket Komedie i Florens, hvortil hun også har lavet figurerne.

I dag var majestæten så på besøg på teatret for at tale om sin medvirken og fortælle om sin tilgang til scenografien.

- Det er meget inspirerende, og det er meget udfordrende. Man ved, at nu skal man virkelig stramme sig an, for når man har at gøre med folk, der kan deres metier, så skal man ikke komme og ødelægge det hele med noget dumt amatørværk, sagde Dronning Margrethe i dag på pressemødet på teatret.

Dronningen har anvendt Gouache-teknik til at male forestillingens dekorationer og figurer. Udover dronningens kreative evner har også hendes passion for dukketeater spillet en væsentlig rolle.

Komedie i Florens er en middelalderlig skæbnefortælling om den umulige hævn skrevet af Poul Ørum, og på pressemødet i dag forklarede dronningen, at hun altid har været fascineret af historien.

Dronning Margrethe har gennem årene været flittig gæst i Svalegangens Dukketeater. For ti år siden stod hun for scenografien til dukketeatrets fortolkning af Skibsdrengens Fortælling.

Du kan se mere om stykket i indslaget øverst på siden.