Drikker for meget energidrik

Unge østjyder har problematisk forbrug

Specielt unge mænd fra landsdelen har et problematisk højt forbrug af forskellige energidrikke. Problemet er, at drikkene indeholder store mængder koffein. Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Andelen af 16 til 24-årige unge mænd, der drikker energidrik hver eneste uge, er steget fra 23 procent i 2010 til 28 procent i 2013. Hvis de unge, østjyske kvinder tælles med, er andelen af alle unge steget fra 16 procent i 2010 til 19 procent i 2013.

Det viser ny forskning, der bygger på Region Midtjyllands nye befolkningsundersøgelse "Hvordan har du det?". Og de nye tal er bekymrende, mener ekspert.

- Energidrikke indeholder store mængder af koffein, og den opkvikkende effekt kan betyde, at unge mænd, der kombinerer energidrikken med alkohol, ender med at drikke endnu mere end ellers. Meget tyder også på, at personer, der drikker alkohol og energidrik, oftere kommer til skade i nattelivet end folk, der kun drikker alkohol, siger sociolog, ph.d. Karina Friis fra CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling i Region Midtjylland til Lokalavisen Aarhus.