Drenge vil ændre ghetto-rygte

Otte iværksætterdrenge vil med ny forboldturnering skabe positiv omtale af boligområdet Jennumparken i Randers

Det er ikke altid positiv omtale Jennumparken i Randers opnår, og det vil otte unge iværksættere, en række af byens virksomheder og organisationer nu lave om på ved at skabe en stor fodboldturnering.

Turneringen har fået navnet VM i Randers. Det er en turnering for unge mellem 13 og 17 år, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Vil skabe bedre rygte

Landets ungdomsklubber er inviteret til fodboldturneringen, der finder sted på XL Park Vorup Stadion søndag 24. maj. Udover fodbolden vil der være sideløbende aktiviteter, som skal være med til at skabe rammerne for en sjov og konkurrencerig dag.

- Med fodboldturneringen VM i Randers vil vi gerne være med til at ændre det ghetto-rygte, som Jennumparken har. Gennem turneringen vil vi gerne vise, at Jennumparken indeholder dygtige unge mennesker, som er ambitiøse, siger Mehmet Türkmen fra firmaet Event8, der er en af arrangørerne, i meddelelsen.

- Forhåbentligt vil det skabe god omtale for området, at beboere herfra er med til at arrangere et så stort et projekt. Samtidig handler det selvfølgelig om at arrangere nogle sjove aktiviteter for børn og unge.

Engagerede drenge

Event8 består af otte iværksætterdrenge i alderen 13 til 17 år. Det er et led i projektet MindYourOwn Business, hvor etniske minoritetsdrenge har fået støtte fra lokale og globale virksomheder til at starte egen virksomhed.

- Drengene har udviklet meget i den tid, de har været med i projektet, og det er en fornøjels at møde så engagerede mennesker. Jeg håber naturligvis på, at fodboldeventen i Vorup bliver en succes, og så glæder jeg mig til at følge Event8's udvikling fremover, siger borgmester Thomas Omann Jensen i pressemeddelelsen.