Dømt til psykiatrisk behandling

29-årig mand fra Skanderborg blev i dag dømt for voldtægt og anden seksuel omgang end samleje mod en dengang 23-årig kvinde

Sydøstjyllands Politi oplyser torsdag eftermiddag, at en 29-årig mand fra Skanderborg er blevet dømt til psykiatrisk behandling for voldtægt og anden seksuel omgang end samleje mod en kvinde, der på daværende tidspunkt var 23 år.

- Den 23-årige kvinde blev den 8. august 2015 overfaldet og trukket ind på et græsareal, da hun om natten var på vej hjem fra Skanderborg Festivalen. Her voldtog gerningsmanden hende. Han udsatte hende også for andre seksuelle krænkelser end samleje og forsøg herpå, siger Emma Dall, der er anklager for Sydøstjyllands Politi.

Udvisning og to års fængsel for voldtægt

Den 29-årige mand nægtede sig skyldig i voldtægt, men han erkendte dog at have haft seksuel omgang med en kvinde i Skanderborg på gerningstidspunktet, og derfor blev der under domsforhandlingen afhørt tre vidner.

- Den dømte er blevet mentalundersøgt og er erklæret sindssyg, hvilket han også var på gerningstidspunktet. Derfor har jeg under sagen bedt retten om at dømme ham til behandling på psykiatrisk afdeling, og det har retten så gjort, fortæller Emma Dall.

Den 29-årige mand har været varetægtsfængslet under sagen og anbragt på et psykiatrisk hospital, og han udbad sig betænkningstid.

Det kvindelige offer blev tilkendt en erstatning på 60.000 kroner.