Dommer-kritik giver karantæne

Træner kritiserede dommer i Randers-kamp

Foto: www.briansorensen.net / Twitter

To kampes karantæne. Det er konsekvensen for Sønderjyske-træner Lars Søndergaard, der søndag rettede kritik på Twitter mod dommer Anders Poulsen i kampen mellem FC København og Randers.

Kritikken betyder nu, at han ikke kan være med på bænken, når Sønderjyske møder AGF i pokalturneringen på tirsdag.

Efter opgøret mellem FC København og Randers FC kritiserede cheftræneren, at dommer Anders Poulsen dømte straffespark til FC København i en situation, hvor der ifølge Lars Søndergaard aldrig burde være fløjtet.

- Jeg må acceptere dommen. Jeg har beklaget, at kritikken kom ud med navns nævnelse. Det fortryder jeg, men sagt er sagt. Det er ærgerligt at skulle sidde udenfor, siger Lars Søndergaard til Ritzau.

På Twitter lød kritikken således:

Søndergaard ønskede dog ikke at hænge dommeren ud, siger han, men ville skabe debat om dommerne generelt efter en stribe tvivlsomme kendelser.

- Det var ikke for at hænge Anders Poulsen ud. Det var fordi, der har været tvivlsomme kendelser og mangel på linje. Hvornår der bliver dømt straffe, og hvornår der ikke bliver.

- Det er fint nok med debat, men den skal heller ikke tage overhånd. Jeg vil helst have fokus på fodbold og ikke så meget det, der foregår udenom spillet, siger træneren.

Han må nu sidde uden for i superligakampen på lørdag hjemme mod FC Midtjylland og i pokalkampen ude mod AGF tirsdag den 28. oktober.

Men det får ingen sportslig betydning, mener Søndergaard, der overdrager ansvaret til sin assistent Peter Enevoldsen.

- De andre gange, Peter har haft ansvaret, har vi vundet eller spillet uafgjort. Forberedelsen er den samme, og så er der nogle små justeringer undervejs i kampen, men det kan han sagtens klare.