Dialog frem for moské-lukning

Moskéformand og borgmester vil ikke lukke moské

02:51

1 af 2

Moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus har i dag været genstand for debat i Folketinget.

Endnu engang forsøgte Dansk Folkeparti at få opbakning til at undersøge mulighederne for at lukke moskéen. Dette var der ikke et politisk flertal for.

Formanden for moskéen, Osama El-Saadi, er overrasket over dagens debat. Tidligere i dag fortalte han til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han synes, at en lukning af moskéen vil være en dårlig idé og ser det som en indskrænkelse af ytringsfriheden.

Se også: Freder Grimhøj-moské

Han mener i stedet, at løsningen på problemet med radikaliserede unge skal findes gennem samarbejde med Aarhus Kommune:

- Vi er en del af det her samfund, og vi er bekymret for det, siger Osama El-Saadi.

Grimhøj-moskéen har flere gange været i mediernes søgelys på grund af udtalelser omkring kampen for en islamisk stat og fordi flere aarhusianske unge, der har rejst til Syrien, har haft deres gang i moskéen.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) mener, at problemet med radikalisering skal løses gennem en kritisk dialog, hvor moskéen bliver udfordret på sine holdninger.

- Jeg tror ikke, at man kan ændre ret meget ved at lukke moskéen. Man flytter bare problemerne et andet sted hen. Når nogle politikere taler med dunder, stikker man i virkeligheden hovedet i busken, siger Jacob Bundsgaard.

I stedet for at diskutere en lukning af moskéen, skal man ifølge borgmesteren i stedet fokusere på at styrke den forebyggende indsats.

Du kan se et tv-indslag om Folketingets debat om Grimhøj-moskéen øverst i artiklen.