DI: Behov for større planer for udvidelse af motorvej

Formanden for DI Østjylland, Steen Bødtker, er glad for udsigten til en udvidelse af E45, men det er ikke nok

1 af 2

Regeringen kommer nu med et konkret udspil om at udvide den østjyske motorvej fra Aarhus Syd til Skanderborg, og planerne modtages med stor glæde flere steder. Hos erhvervslivet er der mere afdæmpet glæde.

- Vi er selvfølgelig glade for, at politikerne har lyttet til erhvervslivet og melder ud, at der er bevilliget penge til den udvidelse, der skulle være lavet for lang tid siden. Men jeg frygter lidt, at man laver den her udvidelse nu, og så går der nogle år, inden der kigges på resten af motorvejen, siger formand for DI Østjylland, Steen Bødtker, til tv2oj.dk.

00:33

I klippet her kan du se et eksempel på den tætte trafik ved Horsens, som ofte kommer i myldretiden og i forbindelse med uheld. 

Luk video

I stedet søger han en mere langsigtet plan for den østjyske motorvej.

- Hvis du spørger nede i Horsens, er jeg ikke sikker på, at de er ovenud lykkelige for nyheden om udvidelsen. For trafikken kan ende med at klumpe sig sammen og give større udfordringer på kritiske steder som ved Horsens, hvis folk skal til at flette ind efter Skanderborg. Det skubber bare problemerne, forklarer Steen Bødtker.

Derfor vil han og DI da også fremadrettet arbejde på både en udvidelse hele vejen fra Randers til Vejle, og så ser Steen Bødtker gerne, at nødsporet tages i brug for at afvikle trafikken i myldretiden.

Læs også Østjyske borgmestre roser regeringen for E45-forslag

- Der er altid meget trafik ved Aarhus N og Tilst afkørslerne og det samme længere sydpå. Det ville være oplagt at bruge nødsporet for at undgå trafikpropper her, mener formanden.

For ham er det ikke kun erhvervslivet, der vil have gavn af en bredere løsning på trafikproblemer. Med de mange uheld in mente vil hele samfundet have gavn af en helhedsplan, lyder det fra Steen Bødtker.