DF'er smækker med døren

Beskyldt for at misbruge medlemslister

Dansk Folkeparti er nede på et enkelt byrådsmedlem i landets næststørste kommune, Aarhus, efter Lars Skov mandag meddelte, at han melder sig ud af partiet og fortsætter som løsgænger.

Ifølge Skov skyldes bruddet, at han af partiledelsen har fået at vide, at han ikke kan få lov til at genopstille for Dansk Folkeparti. Det skete på et møde med et medlem af partiets hovedbestyrelse og en partifunktionær.

- På mødet blev jeg og formanden for Dansk Folkeparti i Aarhus, Erik Troldhuus, præsenteret for et ultimatum: Vi skulle trække os fra formandsposten og næstformandsposten for Dansk Folkeparti i Aarhus - og træde ud af bestyrelsen. Og jeg skulle opgive mit kandidatur som byrådskandidat på DF Århus' opstillingsmøde tirsdag 23. april 2013, skriver Lars Skov i en pressemeddelelse.

Han afviste kravet og meldte sig efterfølgende helt ud af partiet.

Har misbrugt adgang til medlemslister

Dansk Folkepartis organisatoriske næstformand, Carl Christian Ebbesen, bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at partiledelsen har bedt Lars Skov og Erik Troldhuus om at nedlægge deres hverv. Årsagen er, at de har misbrugt deres adgang til lokalafdelingens medlemslister.

- Lars Skov har misbrugt medlemslisten i Aarhus til at tale dårligt om andre bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af partiet. Der er tale om en intern magtkamp, fortæller Carl Christian Ebbesen.

Partiledelsen fik nys om sagen fra de bestyrelsesmedlemmer, det er gået ud over, og fra medlemmer, der er blevet kontaktet af Lars Skov.

- Derfor tog vi et møde for at fortælle formanden og næstformanden, at det ikke er i orden. Desuden ville vi gøre det klart, at misbruget skulle have en konsekvens, så derfor bad vi dem om at træde tilbage. Det ville de ikke høre tale om og i stedet har de meldt sig ud, forklarer Carl Christian Ebbesen.

- Forklaringen er løgn

Over for Jyllands-Posten afviser Lars Skov næstformandens forklaring som løgn. Han erkender dog, at han har skrevet til medlemmerne om sine rivaler i bestyrelsen.

- Når en lille gruppe forsøger at kuppe os, så vil vi gerne fortælle vores medlemmer, at det accepterer vi ikke. Men det har intet på sig, at vi har misbrugt listen. Vi har et stort netværk efter syv år i bestyrelsen, så vi kender navnene på mange medlemmer, fordi vi har holdt mange medlemsarrangementer, siger Lars Skov til Jyllands-Posten.

Carl Christian Ebbesen forventer ikke, at bruddet med Lars Skov får konsekvenser for DF ved kommunalvalget senere på året.

- Tværtimod. Nu kommer der ro på og vores medlemmer får bedre muligheder for at gøre klar til valgkampen, siger partisekretæren.