Det vil de gerne debattere

Se, hvad politikerne glæder sig til i aften

Klokken 19.45 i aften byder TV 2 | ØSTJYLLAND på valgdebat med spidskandidaterne fra Skanderborg Kommune.

Du kan se debatten på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal og på TV2OJ.dk.

Politikerne skal diskutere borgmestersamarbejdet, tilflyttere, job, infrastruktur og Smukfest. Derudover skal kandidaterne til sidst fortælle, hvem de vil pege på som borgmester efter valget.

Her kan du se, hvilke emner politikerne ser mest frem til at diskutere:

Claus Leick, SF:

- Det kunne være spændende også at snakke om, hvordan vi kommer i dialog med borgerne på en ny og anderledes måde end bare borger- og vælgermøder. Derudover er det også værd at kigge på, hvordan vi arbejder sammen som politikere. Her i valgkampen bliver der trukket forslag op af æsken, som aldrig har været på bordet før. Vi skal blive bedre til at forberede vores politik i stedet for, forslagene først bliver hentet frem fra skuffen lige op til valget.

Jan Krogh, Konservative:

- Jeg håber, at debatten bliver fremadrettet. Det er vigtigt at fokusere på, hvad vi skal de næste fire år. Jeg vil gerne diskutere infrastruktur og kollektiv trafik. Busser, tog osv. kører slet ikke ordentligt sammen. Derudover er det også vigtigt at snakke om beskæftigelse. Vi skal have gang i Danmark.

Jørgen Gaarde, Socialdemokraterne:

- Jeg ser frem til at diskutere samarbejdet med byrådet og borgmesterposten. Jeg synes, vi har gjort det rigtig godt. Vi har gennemført alle ting med et bredt flertal, så det ser jeg frem til at drøfte.

Søren Erik Pedersen, Venstre:

- Der er jo lidt af hvert - erhvervsliv, børn og ældre. Og så bliver det også interessant at diskutere ledelsesstil og samarbejde i byrådet. Det bliver sværere og sværere at få det til fungere og også i det hele taget at tiltrække politikere til byrådet. Det skal være sådan, at arbejdsindsatsen harmonerer med familie- og fritidsliv.