- Det var virkelig på tide

Glæde over navneskift på motorvejen

Folketingspolitiker Thomas Jensen (S), der er valgt i Silkeborg, er en glad mand i dag. Det er han, fordi det længe har været hans drøm, at Herningmotorvejen skifter navn til Silkeborgmotorvejen. Og det går måske i opfyldelse nu.

Vejdirektoratet har nu officielt udsendt et høringsbrev, hvor det bliver foreslået, at Herningmotorvejen skifter navn til Silkeborgmotorvejen.

Den tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen (S) bad sidste forår Vejdirektoratet om at udarbejde et nyt forslag til, hvad motorvejen skal hedde.

Se også: Lokale kræfter vil omdøbe E15

 

Efter at have hørt både Herning og Silkeborg Kommunes argumenter er Vejdirektoratet kommet frem til, at vejen bør navngives efter den by, den skærer igennem cirka midtvejs på strækningen, nemlig Silkeborg. Og det vækker glæde hos socialdemokraten Thomas Jensen, der længe har kæmpet for navneskiftet.

- Det er super godt, at der kommer en konklusion nu. Det er rigtig vigtigt, at vi får opbakning fra Transportministeriet, og det er en god dag for Silkeborg, for vi har vitterligt været meget igennem i forhold til den her motorvej, siger Thomas Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Motorvej får nyt navn

Du kan se mere om navneskiftet i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30