- Det er komplekst

Problemerne med doping er svære at løse

01:55

1 af 2

Det er svært at stoppe den stigende brug af doping i de østjyske fitnesscentre. Sådan lyder meldingen fra Anti Doping Danmark.

Et stigende antal østjyder benytter sig ifølge Østjyllands Politi af doping som for eksempel anabole steroider, på trods af livsfarlige konsekvenser.

Se: Farlig jagt på muskler

Sidste år blev 200 østjyder sigtet for besiddelse eller salg af anabole steroider, hvilket svarer til én sigtelse hver anden dag.

Men det er ikke let at stoppe brugen af doping, siger Lone Hansen, der er direktør for Anti Doping Danmark:

- Det er jo et komplekst område at arbejde i. Vores indsats går nu heller ikke kun på at stoppe forbruget i fitnesscentrene. Det er i allerhøjeste grad et samarbejde, vi har, med de fornuftige fitnesscentre, som er med til at have en god holdning og gennemfører en god politik på området. Det er især dem, vi samarbejder med - dem, der gerne vil signalere korrekthed, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kæmper mod doping

Hun mener, at fitnesscentrene har en stor opgave i at signalere, at de ikke tolererer doping blandt brugerne:

- Det er ikke ulovligt at have doping i kroppen, og derfor er det vigtigt, at vi sender nogle ordentlige signaler, og vi samarbejder om at få dæmmet op for, at nogle bliver fristet til at dope sig, siger hun.

Se et interview med Lone Hansen øverst på siden.