- Der er ikke nogle vindere

Derfor støtter forældrene også fyret lærer

00:39

1 af 2

Forældre og elever fra Risskov Skole mødte her til morgen op foran Aarhus Rådhus for at demonstrere mod, at en mandlig lærer er blevet fyret.

Læreren blev sendt hjem efter angiveligt at have ramt en elev på skulderen med et slag.

TV 2 | ØSTJYLLAND talte med flere af forældrene, som mente, at skolens ledelse og i sidste ende Aarhus Kommune har truffet en forkert afgørelse.

Forældrene mener ikke, de har haft mulighed for at blive hørt, og at fyringen ikke er på sin plads:

- Vi er utilfredse med, at det ligesom er systemet, der er før mennesket i denne her sag. At man ikke ligesom ser på hver enkelt sag, siger Ulla Risbjerg.

Ulla Risbjerg er mor til en pige i sjette klasse. Hun mener, det er et stort tab for eleverne, at de ikke længere har deres lærer.

- Der er ikke nogen, der vinder på det her. Det er ulykkeligt for drengen, som har været impliceret, det er ulykkeligt for læreren og for klassen, som ikke har den lærer, de elsker, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Merete Hein var mødt op til morgenens demonstration. Hun er ligeledes forælder til en pige i sjette klasse og ankom til rådhuset med en et brev til Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek.

I brevet har 90 procent af forældrene til eleverne i to af skolens sjette klasser skrevet under på, at de ikke har tillid til skoleledelsen efter bortvisningen:

- Vi synes den måde, det er sket på, er så amatøragtigt. Det ligner ikke noget. Vi ønsker dialog, og det har der ikke været indtil videre, siger Merete Hein.

Hør, hvad en af forældrene siger til fyringen i klippet øverst på siden.