Den nye politiskole bliver først placeret i det nye år

Beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge, er udskudt til næste år. Regeringen er arrogant, mener DF

Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Der var mange i Østjylland, der troede, at beslutningen om, at en politiskole skulle placeres i Herning var på plads. Dermed så skolen ud til at være tabt for østjyderne.

Men det kan vise sig, at det bliver vanskeligere end først antaget for regeringen at samle et politisk flertal for den beslutning. Indtil videre er beslutningen om den nye skole udskudt. 

Læs også S og DF sår tvivl om ny politiskole i Herning

Først efter nytår bliver det afgjort, om skolen skal bygges fra bunden i Herning, som regeringen ønsker, eller om den skal etableres i allerede eksisterende lokaler andre steder i landet, som DF og S ønsker.

- Det minder om en farce, når regeringen fastholder noget, der er flertal imod - vel vidende, at det forsinker processen yderligere, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

- Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen ikke bare lytter til det, flertallet i forligskredsen meget, meget klart har sagt: At der skal etableres en politiskole i eksisterende bygninger.

Efter et samråd om politiskolen 15. december erkendte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at regeringen langt fra har flertal til en helt ny skole i Herning.

- Jeg indrømmer, at jeg jo ikke i regeringen har 90 mandater. Men jeg håber, at alle vil trække vejret og lige tænke over, hvad der er bedst for dansk politi, sagde han efterfølgende. 

Læs også Silkeborg har ikke opgivet håbet om ny politiskole

Men det er nærmere regeringen, der bør lytte til flertallet for en skole i allerede eksisterende lokaler, siger Peter Kofod Poulsen:

- Regeringen har handlet arrogant i forhold til os og resten af forligskredsen. Det har været et fuldstændig kaotisk forløb.