De rejsende kom sikkert frem til jul

I dag var en stor rejsedag, men alle steder fra lyder meldingen, at folk kom sikkert frem og til tiden

01:39

Ægteparret Søndergaard fra Fjerritslev kom sikkert frem til jul hos datteren i Vejle.

1 af 2

Dagene op til jul giver traditionen tro travlhed på vejene, hos DSB og ved færgerne. Den 23. december i år var ingen undtagelse. Om end trafikken ikke blev så tæt som forventet, så var der stadig mange rejsende i det østjyske onsdag.

På en af regionens rastepladser kunne man eksempelvis møde ægteparret Søndergaard fra Fjerritslev i Nordjylland. De skulle til Vejle for at holde jul ved datteren og svigersønnen.

Vejdirektoratet: Forbløffende rolig juletrafik

- Det er kørt fint indtil videre. Det er først omkring Aarhus, at der er lidt tæt trafik, lød det fra Arne Søndergaard, imens parret holdt en juletradition i hævd.

Ekstra personale på banegården

De stopper nemlig altid for at få kaffe på deres juletur sydpå.

- Vi er ikke helt nye længere, så det er rart lige at få et afbræk, hvor vi kan strække benene, sagde Arne Søndergaard.

Juletrafikken glider glat indtil videre

Ikke langt fra deres pitstop var der kaldt ekstra folk på arbejde for at hjælpe de rejsende. DSB har nemlig altid i forbindelse med julen hjælpere på perronerne i Aarhus, der skal servicere togpassagererne.

15.000 med færgen over Kattegat

- Faktisk er personalet her frivilligt. De vil gerne ind og sige god jul til passagererne og hjælpe dem af sted på rejsen. Det giver god stemning, fortalte perronmanager Peter Sick, der samtidig kunne garantere, at alle når frem til jul.

Ingen sne: Juleaften bliver mild og våd

Ved færgekajen hos Mols-Linien var der ligeledes travlhed, hvor omkring 15.000 passagerer i dag fragtes over Kattegat. Men heller ikke her gav den ekstra mængde rejsende problemer.

Du kan se hele indslaget om de julerejsende øverst på siden.