DBU kritiserer de andre parter i Lyngby-sagen

Sensationsjournalistik og mangel på fakta i debatten

Dansk Boldspil-Unions formand Allan Hansen er tilfreds med, at DIF's appeludvalg er nået til samme konklusion som unionens eget appeludvalg i Lyngby-sagen.

Men samtidig benytter formanden også lejligheden til at sende skriftlige lussinger af sted til mange af dem, der har kommenteret på sagen, mens den stod på.

På unionens hjemmeside langer han blandt andet ud efter Danmarks Idræts-Forbunds formand, Niels Nygaard, der mener, at DBU bør være mere aktive i forsøget på at afsløre brug af såkaldte skuffekontrakter i dansk fodbold.

- At antyde et behov for opstramninger og at DBU bør arbejde mere konsekvent med tingene på hele kontraktsiden uden at kende fakta, uden at blive udpræget konkret og tilmed på et tidspunkt, hvor DIF's eget appeludvalg stadig voterer, er aldeles uacceptabelt, siger han til hjemmesiden.

Også den journalistiske dækning af sagen bliver kritiseret af Allan Hansen.

- Der har været tale om sensationsjournalistik mod bedre vidende, og mediernes hyppige og efterhånden meget forudsigelige anvendelse af såkaldte eksperter, som ikke har haft indsigt i hverken den konkrete sag eller dens håndtering, har da heldigvis også fået mange mennesker til at reagere, siger formanden, der også langer ud efter Randers FC og Spillerforeningens direktør Mads Øland.

Selv om afgørelsen i sagen er endelig, er det ikke sikkert, at Lyngby går helt fri for yderligere straf.

Som DBU tidligere har meddelt, er man blevet opmærksom på andre forhold i klubben - herunder ex-spilleren Lasse Rises kontraktforhold - som kræver en nærmere undersøgelse, og den går Disciplinærudvalget nu i gang med.