- Danskerne er meget hjælpsomme

Miniserie om udlændinge på Aarhus Universitet

02:30

1 af 2

Miljøet på Aarhus Universitet bliver mere og mere internationalt med flere tusinde udlændinge. Her er der næsten 5.000 studerende fra næsten 100 forskellige lande. En af dem er Norberto José Salazar Moreira.

I de kommende dage tegner TV 2 | ØSTJYLLAND tre små portrætter af udlændingene på Aarhus Universitet. Det første handler om Norberto José Salazar Moreira, der er en studerende fra Costa Rica.

Han startede sin uddannelse på Universitet i Costa Rica.

- Vi investerer en masse penge i uddannelse. Vi har ikke nogen hær, så nogle af de penge bruger vi på uddannelse, siger Norberto José Salazar Moreira om baggrunden i Costa Rica.

Herfra gik turen til Madrid i Spanien, hvor han studerede i et par år, inden han valgte at turen nordpå til Aarhus. Her studerer han på Aarhus Universitets INANO - Interdisciplinary Nanoscience Center - hvor han blandt andet undersøger, hvordan man kan gøre en katalysator bedre.

Norberto José Salazar Moreira kan godt lide at være i Danmark, og han sætter pris på det høje faglige niveau, men han undrer sig også over nogle ting.

Se: - Vi laver sjov med læreren

- Noget af det, som overraskede mig, er, at danskerne hele tiden har sort tøj på. Farven på tøjet her i Danmark er for det meste mørkt. I Costa Rica har vi mere farvestrålende tøj på, siger Norberto José Salazar Moreira, der nu har været i Danmark i fire måneder.

- Jeg synes, at danskerne er meget hjælpsomme og ærlige. Hvis du spørger dem om noget, hjælper de dig, siger han.

Norberto José Salazar Moreira skal være i Danmark i tre år.

I TV 2 | ØSTJYLLANDS miniserie kan du i de kommende dage møde andre studerende fra andre steder i verden, og høre om deres oplevelser med landet.

Du kan se første del af serien - indslaget om Norberto José Salazar Moreira - øverst i artiklen.