Danmarksmester i fridykning skal forsvare titlen i Aarhus

Rune Hallum forsøger i denne weekend at holde fast i sine to danmarksrekorder i dykning

Her er det Steffen Kruse fra Kalundborg, der er i aktion under vandet. Foto: Sigurd Van Hauen

Steffen Kruse holdt vejret i fire minutter og 39 sekunder. Foto: Kurt Lykke

Der er livlig aktivitet i Gellerupbadet under mesterskaberne. Foto: Kurt Lykke

1 af 3

Gellerupbadet er lørdag fyldt med folk, der er mere end almindelig gode til at holde vejret under vand. Der er nemlig DM i fridykning. Disciplinen dynamisk, hvor dykkere ligger stille med hovedet under vand, er allerede afviklet, og i eftermiddag dystes der så i at dykke længst.

I første disciplin var den bedste østjyde Michael Krustrup fra Horsens Fridykker Klub, der fik en fjerdeplads med 5 minutter og 16 sekunder under vandet. Senere bliver det så primært op til Rune Hallum at forsvare de østjyske speedos.

- Jeg går efter at vinde. Lørdag skal vi dyste i at dykke længst uden finner, og i morgen er det så med. Jeg har danmarksrekorden i begge dele – 200 m uden og 236 m med, siger Rune Hallum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En deltager måtte få lidt ilt efter at have holdt vejret. Foto: Kurt Lykke

Det er ved at være mange år siden, at Aarhus sidst var vært for de nationale mesterskaber. I 2009 blev VM afviklet i Smilets By.

- Det er ikke landets største sport – i alt stiller 38 atleter op, men der er da lidt tilskuere også. Der er dog plads til mange flere, og der er gratis entré, så alle er velkomne, siger Rune Hallum.

I tidsrummet fra kl. 16-19 dystes der i Gellerupbadet uden finner, og søndag foregår den sidste disciplin – med finnerne – så i Aarhus Svømmestadion.