Center på Djursland klar til at holde julegilde for ensomme

Anne Mette Christiansen har pyntet op i Pindstrup Centret, som nu er klar til at få besøg af 40 ensomme, der skal holde jul her

Anne Mette Christiansen har dækket op til en festlig juleaften i Pindstrup Centret.

Ikke alle østjyder har en familie at søge mod juleaften, men heldigvis er der andre muligheder, så de også kan få en god aften. Det er der blandt andet takket være folk som Anne Mette Christiansen, der søndag formiddag går og gør de sidste ting klar til juleaften i Pindstrup Centret på Djursland. 

Jeg meldte ud, at der var plads til 80, men halvdelen er flot det første år, synes jeg. Jeg er godt tilfreds og glæder mig.

Anne Mette Christiansen, Pindstrup

Hun besluttede sig i november for at holde julegilde i centret, hvor hun til daglig er køkkenansvarlig. 40 har meldt sig til.

- Jeg meldte ud, at der var plads til 80, men halvdelen er flot det første år, synes jeg. Jeg er godt tilfreds og glæder mig, siger Anne Mette Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er sørget for, at alle gæsterne får en personlig gave.  Foto: Privat

Initiativtageren har tidligere fortalt, at arrangementet skulle være for hele Djursland, men faktisk kommer der også folk længere væk fra. 

- Der er tilmeldte fra Aarhus, Mariager og så selvfølgelig fra forskellige steder på Djursland. Kl. 18.00 begynder spisningen, og den står på helt klassiske julemenu med det hele, fortæller Anne Mette Christiansen. 

02:16

Allerede i november gik de første forberedelser i gang. Se mere i indslaget her. 

Luk video

En af dem, der kommer, er pensionisten Emil Madsen fra Pindstrup. Han plejer at være alene med sin kone juleaften, men for et par måneder siden døde hun efter kort tids sygdom. Derfor var denne jul ikke ligefrem en, han så frem til.

- Så skulle jeg bare have siddet her helt alene. Arrangementet i centret betyder, at jeg ikke skal sidde alene, og at jeg har nogen, jeg kan snakke med dernede. Jo flere vi er, desto hyggeligere bliver aftenen, siger Emil Madsen.

Emil Madsen glæder sig til at holde jul med alle de andre i Pindstrup Centret.

Julegildet er blevet til med hjælp fra en lang række frivillige og lokale sponsorer.

Lokale virksomheder har sponsoreret mad, juletræ og gaver, og Syddjurs Kommune har lovet at sørge for transport til de ældre, som ikke selv kan komme frem.