Bysbarn åbner dette års festuge: - Han er en selvskreven gæst

Thomas Helmig åbner Aarhus Festuge 2018 med en uofficiel åbningskoncert. Ifølge festugens direktør er han en selvskrevet gæst

Thomas Helmig ved sin optræden på Northside i 2017. Nu skal han åbne Aarhus Festuge 2018. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, at det er et bysbarn, der åbner Aarhus Festuge med en uofficiel åbningskoncert dagen før den officielle gallaåbning.

Læs også Anmeldere: Helmigs nye album er en blandet fornøjelse

I 2015 var det singer-songwriteren Tina Dickow, og i 2016 var det rapperen Liam O'Connor, bedre kendt som L.O.C.

Han kan samle rigtig mange mennesker. Han er en del af Aarhus, og hele Danmark kan synge med på hans sange. Så det bliver en meget stor fællesoplevelse, og det er en god måde at skyde festugen i gang på.

Rikke Øxner, direktør, Aarhus Festuge

Og nu er turen kommet til aarhusianeren, Thomas Helmig.

- Han er en selvskreven gæst til festugen. Der er ikke mange, der på samme måde er i hjertet af Aarhus og hele byen, siger Rikke Øxner, der er direktør hos Aarhus Festuge, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Han kan samle rigtig mange mennesker. Han er en del af Aarhus, og hele Danmark kan synge med på hans sange. Så det bliver en meget stor fællesoplevelse, og det er en god måde at skyde festugen i gang på, siger hun.

Hun tilføjer, at Thomas Helmig selv fra start har været meget interesseret i at optræde.

Aarhus Festuge

  • Aarhus Festuge er en årlig begivenhed, der blev afholdt første gang i 1965.
  • H.M. Dronning Margrethe 2. er protektor og åbner hvert år festen ved gallaåbningen den første fredag i festugen.
  • Festugen har hvert år cirka 500.000 gæster.
  • Fra 2017-2019 er "Bridging" valgt som tema; et tema, der inviterer til at bygge bro på tværs af bydele, interesser, oplevelser, kulturer, kunstarter m.m.
  • I 2018 afholdes festugen fra 31. august til 9. september.
  • Dog er der en uofficiel åbningsfest den 30. august, hvor det i år er Thomas Helmig, der sætter gang i festlighederne.


Kilde: Aarhus Festuge

Thomas Helmig tyvstarter festugen med en uofficiel åbningskoncert, når han går på scenen torsdag den 30. august - dagen før den store gallaåbning i Musikhuset Aarhus.

Læs også Blev bedt om at danse stille til Helmig og svarede med knytnæve

Koncerten bliver udendørs og vil foregå i Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset. Og musikeren selv ser frem til at gå på scenen.

- Jeg kommer med mit fantastiske band og nogle gamle venner. Jeg tager også nogle helt nye venner med, og jeg glæder mig helt vildt til at stå midt i Aarhus, midt i min by, midt i det hele, sammen med publikum og spille Festugen i gang – i godt selskab, siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse. 

Og netop "I godt selskab" er undertitlen for koncerten, der kickstarter ti dage med fest og farver i hele byen. Thomas Helmig optrådte senest i festuge-regi ved den store 50-års jubilæumskoncert i Mindeparken i 2014.

Billetterne til koncerten koster 200 kroner. ekskl. gebyr og sættes til salg onsdag 2. maj klokken 9.00 på aarhusfestuge.billetten.dk

Læs også Folkefest i Mindeparken