Byggede på modelfly i 14 år

Se den fascinerende model med 13.000 dele

08:04

1 af 2

Albert Tureczek er bidt af en gal modelbygger. Siden han var dreng, har han bygget nøjagtige kopier af fly i alle afskygninger. Det fortæller han tirsdag i Go' Aften Østjylland.

- Det har altid fascineret mig at genskabe ting i miniatureformat. Og så har flyvere jo en rigtig flot facon, siger han.

14 år på én model

Med årene er modellerne blevet mere nøjagtige, og detaljerne er blevet flere. Særligt én model står i dag som noget særligt for Albert Tureczek.

Han har bygget en præcis kopi af det vrag, der lå tilbage af SAS-flyet SK751, der styrtede ned i Sverige med den danske kaptajn Stefan Rasmussen bag roret. En model der er sammensat af over 13.000 hjemmelavede dele.

- Jeg var heller ikke sikker på, jeg nogensinde skulle blive færdig, men min stædighed vandt jo så alligevel. Men det tog mig 14 år, siger han.

Brugt i TV-dokumentar

Modellen har vundet priser for at være den bedste model ved flere internationale udstillinger i både Sverige, Norge, Tyskland og Danmark. Også TV-stationen National Geographic har anerkendt arbejdet med modellen, da den blev brugt i en dokumentarudsendelse om det verdensberømte flystyrt.

Du kan se modellen og høre om arbejdet i indslaget herover, hvor du også kan se nogle af Albert Tureczeks andre modelfly. Du kan også se det i Go' Aften Østjylland tirsdag kl. 18.10, 21.25 og 23.20