Byens torve skal ryddes for biler

Enhedslisten går til kamp mod parkerede biler på byens torve

Pustervig er et af de steder, Enhedslisten vil have bilerne væk.

"Parkering forbudt"-skiltene er tydelige og nemme at se på et torv som Pustervig. Alligevel holder der hver dag masser af parkerede biler på torvet.

Det generer Enhedslisten Aarhus Midtby, der lørdag 19. december vil markere, at byens torve er for mennesker - ikke for biler.

Det sker ved en happening på Pustervig i Aarhus fra klokken 10-14.

- Her vil vi samles om et stort juletræ og opfordre forbipasserende til at komme med deres juleønsker for mere liv på byens torve. Vi vil samtidig opfordre folk til at deltage i debatten om trafikplanen for midtbyen, der er i høring, med det mål, at vi kan få en grønnere by. Samtidig serverer vi æbleskiver, gløgg og kaffe, for at skabe en god julestemning, således at vi kan få liv og glade dage på Pustervig, fortæller Lisbeth Uhd fra Enhedslisten Aarhus Midtby i en pressemeddelelse.

Enhedslisten Aarhus Midtby undrer sig over, at ingen griber ind overfor de ulovligt parkerede biler.

- Vi har en vision om en grøn midtby, som er bæredygtig, og hvor der er plads til mangfoldighed, børn, unge og ældre. I stedet for parkerede biler, vil vi have trivsel og udfoldelse på torvene, for byens beboere. Ja, vi vil have liv og glade dage på Pustervig, siger Lisbeth Uhd.