Buspassagerer i livsfare

Buschaufførerne på linie 888 fra Århus til København taler i mobiltelefon og sms'er, mens de kører. Det udsætter både passagerer og andre bilister for fare.

Mange af chaufførerne i Abildskous busser, der kører fra Aalborg til København med Århus som mellemstation, taler i mobiltelefon og sender sms'er, mens de kører. Det har fået flere passagerer til at klage på Abildskous hjemmeside, og Rådet for Større Færdselssikkerhed kalder chaufførernes kørsel fuldkommen uansvarlig. Abildskous ledelse erkender, at der er et alvorligt problem.

- Det er et kæmpe problem, at vi ikke kan få chaufførerne til at forstå, at de skal bruge det håndfri system, som alle busser har fået installeret. Flere chauffører har fået skriftlige advarsler, og hvis de bliver afsløret en gang til, så bliver de fyret, siger busliniens direktør, Jess Abildskou, til Ritzau.

Chaufførernes mobilsnak er ikke det eneste, passagererne klager over. På Abildskous hjemmeside beretter flere om, at busserne kører hasarderet og alt for hurtigt.