Buspassagerer dagligt på skadestuen

Skadestuechef ser dagligt personskader forårsaget af buskørsel, men han har ingen statistik på området.

Hver eneste dag behandler skadestuen i Århus personer, som er kommet til skade i bybusserne i Århus.

Det mener i hvert fald skadestuechef på Århus Sygehus Bent Erling Lindblad.

- Vi har desværre ingen tal, der kan dokumentere omfanget, men det er min helt faste overbevisning, at der dagligt kommer borgere på skadestuen med skader, der er sket i bybusserne, siger han til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at det oftest er faldskader på hænder og håndled, som folk kommer ind med, men at slag i baghovedet også er en skade, de ser en del til.

Kritikken fra flere passagerer går på, at busserne mangler noget at gribe fat i, når bussen enten bremser eller accelererer.

Hos Århus Sporveje er de kede af skaderne.

- Man skal ikke glemme, at vi på årsbasis har mellem 43 og 44 millioner passagerer, så i den sammenhæng er det jo meget få skader. Men selvfølgelig er hver eneste skade én for mange, og det er da også noget, vi hele tiden forsøger at gøre noget ved, siger direktør Torben Høyer til avisen.

Rådmand for teknik og miljø i Århus Kommune, Peter Thyssen, savner dokumentation for antallet af skader.

- Det er selvfølgelig fint, at skadestuechefen har en fornemmelse af, at der er noget galt, men det er meget svært for mig at kommentere på det grundlag. Hvis der er et problem, må man registrere, hvor hyppigt det er, så det kan dokumenteres. Eller også kunne skadestuen måske gå til Århus Sporveje og tage en snak med dem, så man fik sat noget skadeforebyggende arbejde i gang. Det er ikke noget, vi som kommune kan blande os i, for efter kommunalreformen har vi ikke længere ansvaret for Århus Sporveje, siger Peter Thyssen