Bundsgaard vil være hård ved hensynsløse vandscooter-førere

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) bakker op om sin partifælle Frank Jensen

02:52

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) foreslår, at man beslaglægger vandscootere fra hensynsløse førere, da de ikke har respekt for bøder.

Det sker efter den alvorlige ulykke i Københavns havn, der kostede to unge kvinder livet.

Og den konsekvens bakker Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) op om.

- Ja, det gør jeg. Jeg synes, det er en passende sanktion, når folk opfører sig hensynsløst er vi også nødt til at have en konsekvens fra samfundets side, siger Bundsgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Bundsgaard: Vandscootere generer også i Aarhus

Allerede i 2015 henvendte Aarhus Kommune sig i miljøministeriet og bad om at indføre lovpligtige nummerplader på vandscooterne. Det er der ikke kommet noget ud af, men ulykken i København får nu Bundsgaard til at stille kravet igen.

- Vi ønsker sammen med København og andre kommuner, at der bliver grebet ind. Vi vil rette fornyet henvendelse med samme indhold som i 2015 og gøre det i samarbejde med de kommuner, der vil være med, siger Jacob Bundsgaard.

Læs også Chikane bliver taget op politisk

- Grunden til, at vi rettede henvendelse i 2015, var, at vi oplevede hensynsløs kørsel på de her vandscootere, der er meget voldsomme maskiner. Vi er nødt til at have sikkerhed for, at vi kan gribe ind overfor det, siger han. 

Debatten om vandscootere er ikke ny i Aarhus, som flere gange har set hensynsløs kørsel i Aarhus Havn – blandt andet ved indhegningen til havsvømmere. 

Læs også Generet af vandscootere

- Det er indlysende, at når nogen kan finde på at sejle i slalom mellem bøjler, der er beregnet til havsvømmere, så har vi nogle meget, meget farlige situationer, siger Jacob Bundsgaard.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen. 

02:11

Se et indslag fra 2015 om problematikken her. 

Luk video