Brøndby sendte Randers FC til bunds

Med en sejr på 3-1 lykkedes det et middelmådigt Brøndby-hold at tage alle tre point på Essex Park Randers. Se tv-indslag.

Skæbnen kan være ualmindelig ond i fodbold.

I søndagens SAS Liga-opgør mellem Randers FC og Brøndby IF diskede de kriseramte østjyder i store perioder af 1. halvleg faktisk op med udmærket fodbold. Alligevel var det gæsterne, der kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Og da det efter pausen omsider lykkedes kronjyderne at udligne, blev det hele tabt på gulvet allerede minuttet efter.

For Randers-spillerne var kampen mod Brøndby dermed en kedelig gentagelse af sidste weekends dukkert i Herning. Her lykkedes det også FC Midtjylland at svare igen umiddelbart efter, at Randers FC havde udlignet.

I 1. halvleg af søndagens kamp mod Brøndby var Randers FC i flere perioder spilstyrende - ikke mindst takket være et vellykket kombinationsspil. Kronjyderne spillede sig frem til flere chancer uden dog at blive helt farlige.

Da Randers-spillerne ikke kendte deres besøgelsestid, kunne gæsternes Michael Krohn-Dehli i stedet sparke Brøndby i front, da han pludselig stod fri foran Kevin Stuhr-Ellegaards mål i kronjydernes straffesparksfelt.

<b>Søren Berg fik udlignet</b>
Efter pausen var der chancer i begge ender. Men bedst som hovedparten af de små 7.000 tilskuere efterhånden havde forliget sig med tanken om, at det nok heller ikke var denne gang, at Randers-krisen blev sat på stand by, sled Søren Berg sig igennem Brøndby-forsvaret og scorede fra en spids vinkel.

Klapsalverne havde dårligt lagt sig, da Brøndby minuttet efter fik hjørnespark midt på Randers' banehalvdel. Thomas Rasmussen sendte bolden ind i straffesparksfeltet, hvorefter Peter Madsen lidt for let kunne sætte panden på bolden og videre ind i netmaskerne. Brøndby fik dermed klogt udnyttet, at kronjydernes forsvar i denne sæson har vist sig uhyre sårbart netop i luftrummet.

I kampens sidste fase satsede Randers offensivt ved at sende den høje centerforsvarer Bobbie Friberg da Cruz frem på banen. Det gav plads for Brøndby-angriberne i den modsatte ende, og få minutter før slutfløjtet udløste det endnu en scoring til gæsterne.

E fladt indlæg tæt foran Randers-målet ramte kronjydernes Allan K. Jepsen, hvorefter bolden trillede over målstregen. Selvmålet var ganske symptomatisk for søndagens kamp på Essex Park Randers: Det var ikke Brøndbys fortjeneste, at de kunne tage hjem med tre tiltrængte point. De var i stedet godt hjulpet af et Randers-forsvar, der i øjeblikket forærer lidt for meget væk.

Nederlaget til Brøndby betyder, at Randers FC dumper ned på ligaens sidsteplads.

Du kan se et tv-indslag om kampen ved at klikke i boksen ovenfor til højre.