Brandmænd skal køre bedre

Vil gøre udrykninger mere sikre efter dødsulykke

02:18

1 af 2

Efter at en deltidsbrandmand søndag mistede livet i en ulykke på Djursland, kræver flere politikere i Folketinget nu, at kravene til brandmænds køreerfaring revideres.

Hvert år forulykker omkring 400 brandbiler, ambulancer og politibiler under udrykning på de danske veje.

En del af ulykkerne kunne måske være undgået, hvis chaufførerne løbende modtog undervisning i at køre udrykningskøretøjerne.

Det mener det konservative østjyske folketingsmedlem Tom Behnke.

- Ligesom vi i dag stiller krav til, at brandfolk skal kunne slukke brande, når de når frem, så vil det også være rimeligt, at vi stiller krav om, at de når frem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Brandmand omkommet

I dag findes der ingen reel uddannelse i udrykningskørsel for hverken deltids- eller fuldtidsbrandfolk. Det eneste krav er, at de skal have stort kørekort.

Står det til politikerne, er det dog nødvendigt med årlig kurser eller prøver - særligt når det gælder frivillige eller deltidsbrandfolk, der har færre udrykningerne

- De sætter livet på spil for os andre. Som samfund skylder vi dem at sikre dem de bedst mulige arbejdsbetingelser, når de gør deres livsvigtige job, siger Enhedslistens beredskabsordfører, Nikolaj Villumsen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.