Brand udsætter åbningen af DM i Skills

Brand på havnen i Fredericia udsætter åbningsceremoni

Foto: Local Eyes

Elever fra østjyske erhvervsskoler skal i de kommende dage deltage i DM i Skills, der afholdes i Fredericia.

DM i Skills er de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser og det med adskillige østjyske deltagere, ligesom 50.000 publikummer ventes at overvære konkurrencerne de kommende dage.

Men på grund af den store brand på Fredericia Havn har mange deltagere, publikummer og lignende været forhindret i at komme frem til åbningen af begivenheden torsdag morgen, da indfaldsveje til byen har været lukket.

Gennemføres senere på formiddagen

- Vi har udsat åbningen, da en stor del af vores deltagere sidder eller har siddet i kø på landevejen, siger Peter Skautrup, der er pressechef for DM i Skills.

Han forventer, at åbningsceremonien i stedet gennemføres senere på formiddagen.

Er Rebecca Danmarks bedste slagterlærling?

Peter Skautrup fortæller også, at minister for Børn, Undervisning og Ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), der skal åbne mesterskabet, også er forsinket på grund af branden, og det samme er blandt andre dem, der skal stå for lyd- og lysopsætningen.

- Vi har på mange forskellige måder forsøgt at melde ud til vores deltagere, at det ikke kommer til at gå udover konkurrencen, hvis de er forsinket, da vi rykker det hele. Det vigtige er, at de er klar over, at det ikke påvirker konkurrencen, så de kan tage det stille og roligt i trafikken og ikke køre ræs for at nå hertil, siger Peter Skautrup.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender lørdag fra klokken 10.00 direkte fra DM i Skills i Fredericia, så se med på vores kanal.