Børn får kæmperegning for brobrand

Banedanmark overvejer at sende regning for beskadiget bro videre til to 12-14-årige drenge.

To børns leg med ild kommer til at koste dem dyrt.

Drengenes leg var søndag skyld i stor materiel skade på en gangbro over jernbanen i Viby. Branden var desuden årsag til omfattende forstyrrelser af togdriften mellem Skanderborg og Århus.

Banedanmark rejser derfor erstatnings- krav mod de to drenge på 12 og 14 år. Også DSB og TDC overvejer et erstatningskrav.

Otto Bach Ulstrup, der er system- ansvarlig for bro- og tunnelteknik i Banedanmark, fortæller til Jyllands-Posten, at broen er væsentlig mere beskadiget end først antaget, og at Banedanmark ikke har tænkt sig at se igennem fingre med skaderne, bare fordi det er to børn, der har forvoldt dem.

- Når nogle udøver hærværk eller skade på vores ejendom, vil vi selvfølgelig have erstatning. Fuldstændig som i graffiti- sager. Det er mine og dine skattepenge,

som vi forvalter, og dem vil vi forsøge

at få ind igen. Det er vores ansvar over

for borgerne, synes jeg.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14290">Telefon-nedbrud efter brand (22/5-06)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14285">Brand lammede togtrafikken (21/5-06)</A></STRONG>