Borgmestermaven skal væk

Steen Vindum (V) og byrådskolleger er på skrump

01:27

1 af 2

Et år med mange receptioner og indvielser har sat sine tydelige spor på Silkeborg-borgmester Steen Vindums (V) krop.

God mad, øl og rødvin har fået tallene på badevægten til kun at gå én vej, og det vil han nu lave om på.

Sammen med fire byrådskolleger har Steen Vindum dannet et hold som en del af projektet "Op på vægten Silkeborg", hvor flere hundrede borgere deltager i kampen mod kiloene.

Se også: Silkeborgensere på vægten

De fem politikere vejer til sammen omkring et halv ton. Målet er, at de til sammen når at tabe omkring otte til 10 procent af deres kropsvægt på de otte uger, projektet varer.

- Jeg havde godt nok hørt det der med borgmestermave, det er noget, der findes. Nu er det også blevet til virkelighed, siger Steen Vindum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forklaringen på, hvorfor det er kommet så vidt i Steen Vindums første år som borgmester er enkel. Udover for god mad er det også manglende motion, der har været problemet.

Målet mod en lettere krop bliver de næste par uger masser af gåture, mindre mængder mad og mere kalorie- og fedtfattige måltider og kun alkohol i weekenderne.

Bag 'Op på vægten Silkeborg' står en lang række samarbejdspartnere:, Spar Nord, Silkeborg Kommune, DGI Midtjylland, City Motion, Din Radio Silkeborg, Le Gateau, Gartnergården, Alderslyst Gymnastikforening, Sport 24 og Alderslyst Gymnastik Forening.

Det hold, som taber sig allermest på de otte uger vinder 10.000 kroner.

TV 2 | ØSTJYLLAND var tidligere i dag med på en af Steen Vindums gåture i naturen. Se, hvordan det så ud og hør om hans vægtprojekt i videoen øverst på siden.