Borgmester om færge-nej: Jeg er enormt skuffet

- Det er ærgerligt, at det vindue, vi havde til at få statsstøtte til færgen, er forpasset

03:15

Venstre og Konservative siger nej til at søge tilskud til at gøre Samsø Expressen, der sejler mellem Samsø og Aarhus til en helårsfærge.

Det blev mandag besluttet på et ekstraordinært møde i kommunalbestyrelsen på Samsø.

- Jeg er enormt skuffet, siger Marcel Meijer (S), borgmester, Samsø.

Læs også K efter helårsfærge-nej: Tror ikke på projektet

En helårsrute mellem Aarhus og Samsø var fra borgmesterens side tænkt som en mulighed for at få flere mennesker til at flytte til Samsø.

For tre uger siden lavede borgmesteren en aftale med de borgerlige i kommunalbestyrelsen om, at der skulle skrives en ansøgning. Det var den ansøgning, der skulle have været godkendt i går. Det blev den ikke.

- Til ansøgningen har vi fået rådgivning fra jurister og revisorer. Vi har sat en ansøgning sammen, der siger spar to. Så jeg er enormt skuffet over, at man så siger, at man ikke tror på projektet. Vi har brugt rigtig mange penge, og vi har brugt rigtig meget tid på den ansøgning. Jeg er fuldstændig uforstående overfor, at man siger nej nu, siger Marcel Meijer.

Ifølge venstre og konservative, som stemte imod, vil det ikke være rentabelt at drive færgen.

Læs også K efter helårsfærge-nej: Tror ikke på projektet

- Vi tror simpelthen ikke på grundlaget for det her. Man kan jo ikke engang reservere pengene til Samsø Expressen. Selv hvis vi søgte støtte og fik det tildelt, kan vi ikke bare give pengene til Samsø Expressen. Andre skal også have muligheden, og det vil komme i en form for udbud, siger Per Urban Olsen fra De Konservative til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmesteren har dog ikke opgivet tanken om at få en helårsfærge til Samsø.

- Det er ærgerligt at det vindue, vi havde til at få statsstøtte til færgen er forpasset. Men jeg holder øje med, hvornår der er et nyt, siger Marcel Meijer.

Øverst kan du se hele interviewet med Samsøs borgmester, Marcel Meijer.