Borgmester holder fast

Debat efter konservatives nej til skoleforlig

I dag kom det frem, at det konservative byrådsmedlem Daniel Madié valgte at trække sig fra det meget omdiskuterede skoleforlig i Randers Kommune.

Daniel Medié mener, at det er forkert at lukke små skoler i landdistrikterne, fordi de er for vigtige for, at de mindre byer fungerer.

Her til aften deltog borgmester Claus Omann Jensen (V) i en debat mod Daniel Madié i studiet på TV 2 | ØSTJYLLAND. Her sagde borgmesteren følgende:

- Man kan ikke både blæse og have mel i munden. Vi er udemærket godt klar over, at det her gør ondt på nogen. Men vi har et ansvar for 9.300 elever, og jeg synes, det er et godt forslag.

Se også: Bryder ud af skoleforlig

I skoleforliget er der lagt op til, at ni skoler får et særligt udskolingsmiljø, og at 10 skoler får børnemiljøer for 0.-6.klasse. Med den beslutning frygter Daniel Madié, at det vil komme en skævvridning i antallet af mandlige og kvindlige lærere:

- Det, vi kan se, er at mange af de her 0.-6.-klassesskoler vil miste en masse af de mandlige lærere, sagde han i studiet.

- Jeg lægger ikke så meget vægt på, om det er en mand eller en kvinde. Jeg lægger vægt på, om de har den faglighed, der skal til for at stimulere vores børn, lød svaret fra Claus Omann Jensen.

Med konservatives beslutning om at trække sig, er der nu kun fire partier, der ønsker at lukke skoler, nemlig Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF. De resterende partier og lister i byrådet er imod lukningerne.

Se hele debatten i videoen øverst på siden og deltag selv i debatten på vores Facebookside: https://www.facebook.com/TV2OJ