Borgmester glad for bred aftale

Budgetaftale med penge til skole- og trafikområdet

Foto: Venstre i Odder

Budgetaftalen for næste år ser ud til at være på plads i Odder Kommune. Bag aftalen står 17 ud af 19 byrødder. Trods den brede opbakning følger resten sig glemt i processen.

Overordnet set bliver 2015 ikke nogen stor økonomisk omvæltning for kommunen med et budget, der ender på et stort nul, ligesom skatteprocenten forbliver uændret.

Det store udlæg er anlægsposten, som rummer den nye Skovbakkeskole til 25,5 mio. kr. og en udvidelse af Grobshulevej til 15 mio. kr. Samtidig skal cykelstigerne renoveres for 1 mio. kr.

På minussiden skal der spares tre mio. kr. i 2015 og samlet spares 18 mio. i 2018.

Borgmester Uffe Jensen (V) er godt tilfreds med resultatet og den brede opbakningen fra seks ud af syv partier i byrådet.

- Jeg vil gerne rose partierne for konstruktive og ansvarlige forhandlinger. Samtidigt med, at der er plads til et historisk højt anlægsniveau de næste par år, er der lagt op til effektiviseringer og besparelser på samlet 18 mio. kroner frem mod 2018, siger Uffe Jensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tilbage sidder SF på de sidste to pladser, som ikke er med i aftalen. Partiet forstår ikke, hvorfor de ikke fik muligheden for at komme med i aftalen.

- Det er dybt utilfredsstillende. Vi vil gerne have været med og havde også et møde med borgmesteren, hvor vi præsenterede vores forslag. Vi indsendte forslaget og ventede, men fik ikke nogen respons, fortæller Byrådsmedlem Sanne Rubinke fra SF til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmesteren håbede også på et forlig, som kunne dække SF.

- Jeg havde gerne set, at alle var med, men det var ikke muligt. Vi ligger for langt fra SF, siger Uffe Jensen.

På mandag vil SF gå til andenbehandling og fremlægge et ændringsforslag i håb om at få et svar på deres forslag.

- Det er en ret fjollet proces. Vi vil gerne have mulighed for at stemme for budgettet, men det gør vi ikke uden et SF-aftryk, siger Sanne Rubinke, som undrer sig over, hvorfor partiet med markante økonomiske forslag ikke kommer med i forhandlingerne fra start.

- Jeg synes, at jeg har strakt mig meget vidt fra Dansk Folkeparti til Enhedslisten, og jeg er ærlig over, at SF ikke vil være med, for så langt er vi ikke fra hinanden. Men det kan nås endnu på andenbehandlingen mandag, fortæller Uffe Jensen.