Bordet eller "skralderen"?
Serverer mad der skulle være smidt ud
Hvert år bliver der smidt 50.000 tons mad ud i skraldespanden alene i Østjylland.
Men det er mad, der intet fejler og sagtens kunne være spist. Det forsøger kulturcenteret Godsbanen i Aarhus nu at gøre noget ved.
Torsdag aften blev der derfor inviteret på middag af mad, der ellers skulle være smidt ud. Maden nærmer sig sidste salgsdato og skulle egentlig have været i "skralderen":
- Det er mad, der er med til at gøre nogen mætte og glade. Alternativet havde været, at det var endt i skraldespanden, siger Kim Bisgaard, der er leder af Godsbanen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Ifølge Kim Bisgaard mener arrangørerne bag aftenens middag, at man sagtens kan lave lækkert mad til flere hundrede mennesker med de råvarer, supermarkederne ikke længere vil sælge.
- Det her mad er bare fra tre Rema-butikker og en bager. Skalerede man det op på by-niveau, så ville man ende i meget store mængder, siger Kim Bisgaard.