Book selv din tid til røntgen

Patienter kan selv bestille tid til røntgenundersøgelser

Silkeborg har fået succes med en ny ordning på Regionshospitalet Silkeborg, hvor patienter kan booke deres egen tid til undersøgelse online.

Siden det nye tiltag gik i luften i begyndelsen af juni, har indtil nu knap 200 patienter benyttet sig at muligheden for selv at bestille en tid til røntgenundersøgelse via internettet.

- Når patienter bliver henvist til røntgenundersøgelse af knogler eller lunger via egen læge, får de udleveret et kort med en hjemmesideadresse, hvor de så kan gå ind og booke den tid, der passer dem, fortæller overradiograf ved Diagnostisk Center Peter Bech Madsen.

Har mange fordele

Online-bookingen har mange fordele - både for hospitalet og for patienterne.

- Vi får en større spredning og kan bedre kontrollere og disponere indtaget af patienter, og derudover slipper patienterne for at risikere at vente i flere timer, når de kommer herop, siger Peter Bech Madsen.

Hvis patienterne bliver forhindret i at komme, eller vil ændre deres tider, kan de efterfølgende også selv gøre det over internettet.

Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg er det første sted i landet som har gjort det muligt for patienterne selv at bestille en tid til røntgenundersøgelse via internettet.