Blå Mandag er blevet sund mandag

Østjyske konfirmander vil gerne bruge den blå mandag på idræt, lyder det fra DGI-huset i Århus og DanParcs ved Silkeborg.

Blå Mandag med fokus på velvære og sport er et kæmpe hit blandt konfirmanderne landet over. DGI-huset i Århus har haft besøg af cirka 100 konfirmander hver mandag de seneste uger, der har spillet badminton, sprunget i trampolin, klatret og spist mad.

Det skriver metroXpress.

Også feriecentret Dan­Parcs nær Silkeborg melder om fuldt hus flere mandage i træk, hvor 250 unge ad gangen blandt andet skal prøve kræfter med bueskydning og en tur i badeland.

At de unges Blå Mandag generelt ser ud til at være mere sundhedsorienteret end tidligere, er kun posi­tivt. Det mener sociolog og livsstilseksperten Eva Steensig.

- Generelt blandt nutidens unge ser vi en generation, der er meget mere bevidst om, at motion er vigtig og god, end tidligere generationer. Det er super positivt, at man på en dag - der ellers er kendt for druk og shopping - også tænker på sundhed og fællesskab, siger Eva Steensig til metroXpress.

Hun forklarer også Blå Mandags mange aktiviteter med, at unge efterligner en ten­dens, der er
blandt voksne.

- Vi får flere og flere for­ventninger til, hvad der skal ske, når vi samles på en stor dag. Det er ikke længere tilstrækkeligt at slentre rundt i byen og ende i Tivoli. Samme udvikling ses ved børnefødselsdage, hvor forældre arrangerer en masse ting, og ved polterabender, hvor der også skal ske en masse, fortæller sociologen til metroXpress.