Bille vil hæve skatten

Der mangler 75 millioner i kommunekassen

02:00

1 af 2

Der er både besparelser og skattestigning i udsigt for borgerne i Syddjurs. Det sker i forbindelse med, at regeringen nu har fordelt de særtilskud til kommunerne, som skulle justere eventuelle skævvridninger efter udligningsreformen er trådt i kraft.

Syddjurs Kommune fik et særtilskud fra staten på fem millioner kroner, hvilket stadig efterlader et hul på 75 millioner kroner i kommunekassen.

- Vi havde håbet på omkring 40 millioner, og jeg synes ikke fem millioner rækker ret langt i de økonomiske udfordringer, vi står overfor, siger borgmester i Syddjurs Kommune Kirstine Bille (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND

Hæver skatten

Syddjurs Kommune ansøger nu om at hæve skatten med 24 millioner kroner, hvilket er et halvt procentpoint. Men det kræver, at alle landets kommuner kan blive enige om det med Staten. For at lappe hullerne i budgettet, må kommunen ud at finde penge andre steder.

- Vi har allerede trimmet vores økonomi, så det bliver svært at fortælle borgerne, at vi skal ud i en ny sparerunde, siger borgmesteren.

Flere af de skatteydere, TV 2 | ØSTJYLLAND mødte i Syddjurs i dag, håber faktisk på en skattestigning, så der bliver færre nedskæringer -  se indslaget ved at klikke på billedet.