Biljagt med 150 km/t

Otte politibiler jagtede 19-årig mand fra Hobro til nord for Randers

Foto: Google Maps

Nordjyllands Politi måtte i nat have assistance fra Østjyllands Politi til at fange en 19-årig mand, der forsøgte at stikke af fra politiet i bil.

Ifølge vagtchef Carsten Kjær begyndte biljagten omkring klokken 0.22 i Hobro by, hvor en af politiets patruljebiler forsøgte at stoppe den unge mand.

Manden havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet og kørte derfor af sted med fuld fart ud af byen og videre ud på motorvejen i sydgående retning.

- Han kørte med en hastighed på mellem 100 og 150 kilometer i timen det meste af tiden, siger vagtchef Carsten Kjær til tv2oj.dk.

Ved Fårup valgte den 19-årige mand at dreje af motorvejen og fortsætte sin flugt videre ud ad landevejen.

Nordjylllands Politi tilkaldte derfor fire patruljevogne fra Østjyllands Politi, som kom til undsætning og deltog i biljagten sammen fire nordjyske politibiler.

Lang biljagt

Efter godt og vel 35 kilometers kørsel gennem blandt andet Asferg og Spentrup, sluttede biljagten på Bavnevej i Tvede nordøst for Randers.

Det skete ifølge politiet, fordi den 19-årige mand forsøgte at køre over en mark:

- Han forsøgte at gøre bilen terrængående, men den gik ikke. Han parkerede så på marken, og så kunne vi anholde ham, siger Carsten Kjær.

Manden blev taget med til politigården i Aalborg, hvor han blev både alkohol- og narkotestet.

Hos Nordjyllands Politi vil man nu i gang med at 'gense' biljagten. En eller flere betjente filmede nemlig den 19-årige mands vilde kørsel:

- Vi vil se efter, om han for eksempel skal sigtes for at bringe andres liv i fare. Heldigvis var det nat, så der var ikke så mange på vejene, siger vagtchefen.

Den 19-årige mand, som er fra Randers-området, vil senere i dag blive afhørt, når han vågner i arresten, oplyser Nordjyllands Politi.