Betjent slap for fængsel

Anklagemyndigheden ville have fyret politimand idømt et års fængsel, men han slap med en bøde

En nu fyret betjent fra Sydøstjyllands Politi slap med skrækken, da byretten i Randers torsdag frifandt ham for en tiltale for at have medvirket til handel med kokain og amfetamin.

En medtiltalt kammerat blev derimod idømt tre år og seks
måneder fængsel i sagen.

Den 25-årige tidligere betjent fik dog en bøde på 2500 kroner
for besiddelse af anabolske steroider og væksthormoner, som han selv havde erkendt.

Han blev fyret fra sit tjenestested i Horsens og Skanderborg sidste år efter anholdelsen sammen med sin 24-årige kammerat i juli.

Pågrebet i et rækkehus
Da blev de to barndomsvenner efter længere tids politiovervågning af kammeraten pågrebet i et rækkehus i Hadsten ved Randers, hvor politiet fandt større mængder kokain og amfetamin.

Ransagninger andre steder afslørede desuden dopingstoffer. Alt sammen noget, som kammeraten blev dømt for at have handlet med. Anklagemyndigheden havde rejst tiltale mod den fyrede betjent for at have kendt til kammeratens handel uden at gribe ind og  for at have hjulpet ham med at købe kreatin til at blande i kokainen og amfetaminen.

Retten fandt det hverken bevist, at den 25-årige kendte til
kammeratens narkohandel, eller at han vidste, at kreatinen - som blandt andet bruges af bodybuildere til at restituere sig med skulle blandes med narko.

Den 24-årige kammerat fra Randers fik også beslaglagt en
anslået fortjeneste på 130.000 kroner samt en Audi A6.

Udbad sig betænkningstid
Den 24-årige udbad sig betænkningstid om anke af dommen, og han blev kørt tilbage til varetægtsarrest i Aarhus, hvor han har siddet siden juli.

Statsadvokaten anker næppe frifindelsen af den tidligere betjent for medvirken til narkohandel.

- Det er sjældent, at Statsadvokaten anker domme, hvad angår bevisets stilling, siger anklageren Poul Gade fra Østjyllands Politi.