Bestyrelsen har fuld tillid til direktionen

Bestyrelsen hos Aarhus Lokalbank har ikke mistet tilllid til bankens ledelse, trods den seneste tids markante kritik i medierne.

Dagbladet Børsen har i dag torsdag, og i en artikel tidligere på ugen, konkluderet, at Aarhus Lokalbanks bestyrelsesformand Rasmus Juhl Rasmussen og næstformand Knud Erik Rasmussen ikke har tillid til bankens direktør, Per Hermansen.

- Den konklusion er fuldstændig forkert og en 180 graders drejning af det, vi har sagt til Dagbladet Børsen. Vi har 100 % tillid til Per Hermansen og bankens øvrige ledelse, fastslår Rasmus Juhl Rasmussen og Knud Erik Rasmussen samstemmende.

Samtidig anklager formanden og næstformanden Dagbladet Børsen for at køre en usmagelig kampagne-journalistik, hvor de fordrejer kendsgerninger og skriver artikler efter en forudbestemt drejebog uden hensyn til de fakta, de bliver præsenteret for.

- Fordrejningen af vores udtalelser er blot det seneste eksempel på, at Dagbladet Børsen ikke er interesseret i sandheden, men kun ønsker at bekræfte deres egen - forkerte - opfattelse af Aarhus Lokalbank, siger bestyrelsesformand Rasmus Juhl Rasmussen.

Ifølge bestyrelsesformanden er fakta om Aarhus Lokalbank:

  • At det er en solid og stærk bank, der overhovedet ikke er i nærheden af at kollapse eller have gjort noget ulovligt.
  • At banken ganske vist er højere gearet end mange andre banker, men netop derfor har Aarhus Lokalbank været meget omhyggelige i sin individuelle kreditvurdering af de enkelte engagementer.
  • At bankens kreditrammer til selskaber, der er ejet eller delvist ejet af bestyrelsesmedlemmer, er fuldstændigt sikre.
  • At incitamentsordningen til ledelsen i Aarhus Lokalbank er godkendt i detaljer af bankens bestyrelse, og ordningen er og har hele tiden været uden personlig hæftelse, og programmet er afviklet på helt normale markedsvilkår.
  • At banken ikke har manipuleret med sin aktiekurs, men udelukkende købt og solgt aktier for at holde aktien likvid, hvilket er sket i samme omfang og i samme periode af andre sammenlignelige banker.
  • At banken lever op til Finanstilsynets nye såkaldte diamantprøve på 4 ud af 5 punkter.