'Benvarmere' strikkes til træer

Kulturkampen kigger nærmere på Duet Knit, der er en performance under Sculpture by the Sea

08:13

1 af 2

Den udendørs kunstudstilling i Aarhus, Sculpture by the Sea, er begyndt, og udstillingen langs vandet byder på lidt af hvert.

Blandt andet byder Karl-Christian Geleff på en såkaldt performance, hvor han løbende udfører en performance, han kalder "Duet Knit". Her strikker han selv og frivillige et værk, som udstilles i skoven. Netop dette ser denne uges Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND blandt andet nærmere på.

Se: Bunkebryllup ved stranden

- Ideen er, at det er befolkningen, som har en del i kunstværket, siger Karl-Christian Geleff, der er født i Danmark, men bor i England.

Når strikningen er færdig, vil i alt ti træer i skoven ved Ballehage i Aarhus være beklædt i seks meters højde - som en slags benvarmere.

En af dem, der frivilligt hjælper til med medstrikkearbejdet, er Birgit Rottbøll, som er pensionist fra Aarhus.

Se: Sculpture by the Sea er åbnet

- Jeg synes, at det er hyggeligt at møde en kunstner og høre om hans tanker, og så er det godt at komme i skoven på den her tid, hvor alt er så smukt, siger hun.

For kunstneren handler det om at bringe mennesker sammen.

- Det handler om at få folk sammen om noget. Strikningen er vidnet til det, der er sket, siger Karl-Christian Geleff.

Se: Fotograf falder i vandet

Sculpture by the Sea begyndte den 5, juni, og udstillingen varer en måned. Den er gratis og strækker sig fra Tangkrogen til Ballehage.

Kulturkampen sætter denne uge blandt andet fokus på Karl-Christian Geleff og hans performance. Det kan du se mere om i videoen øverst på siden, og du kan se hele Kulturkampen torsdag aften klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND.