BC Aarhus er fortid

Klassens frække dreng klarede den ikke

Basketballklubben BC Aarhus har tabt kampen for overlevelse. Klubbens bestyrelse kaster nu håndklædet i ringen og opgiver at skabe det økonomiske fundament til at videreføre klubben.

- Kære sponsorer, samarbejdspartnere, venner og fans. Som situationen er pt. ser vi ikke anden udvej end, at lukke BC Aarhus ned.  Vi har forsøgt at råbe det århusianske erhvervsliv og frivillige ildsjæle op, men må erkende, at opbakningen ikke er til stede. Vores vurdering er, at der ikke fremadrettet er grundlag for at drive klubben videre. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, skriver klubben på sin hjemmeside.

I en pressemeddelelse uddyber bestyrelsen den vanskelige beslutning:

- Frem til skrivende stund har både direktion og den stærkt operative bestyrelse kæmpet for klubbens skæbne. Dog må vi sande at vi nu taber i overtid. Det er ingen hemmelighed, at eliteidræt kræver et rundhåndet erhvervsliv til at bakke op, lyder en del af forklaringen fra bestyrelsen.

Opgiver socialt projekt

Klubbens bestyrelse begræder, at man nu må opgive et socialt projekt, der skulle give udsatte børn og unge større gennem sporten.

BC Aarhus ønskede at være en ny slags klub, klassens frække dreng, som var drevet af begejstring for sporten. Og bestyrelsen fremhæver, at det undervejs lykkedes at slå nogle af landets bedste klubber med et budget, der var op til fem gange større.

Alt hvad vi manglede var tilpas mange sultne sjæle fra aarhusiansk erhvervsliv og aktive sjæle, der ønskede at gøre en forskel. På baggrund af deres udeblivelse er vi tvunget til at smide alt på gulvet i de kommende dage og erkende at vi blev slået i overtid, i sidste sekund og med ét point, lyder det fra bestyrelsen.