Bænke på plads

Byråd vedtog forslag om bænke i værtshusgade

Mandag aften blev der sat et midlertidigt punktum i sagen om bænke i Storegade i Randers.

Det skete på et byrådsmøde, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Beboerlisten bakkede op om forslaget om at skabe mere liv i byen ved at placere bænke i den populære værtshusgade Storegade.

Forslaget har mødt stor kritik fra blandt andet flere restauratører og beboere i gaden, som frygter, at bænkene vil føre til larm og uro og i sidste ende koste penge for værtshusene, fordi folk i stedet vil medbringe deres egne drikkevarer.

LÆS OGSÅ: Kæmper imod bænke

Oprindeligt lagde forslaget op til bænke med plads til i alt 200 personer men på grund af kritikken og uenighed blandt partierne, blev det vedtaget, at der i stedet skal opsættes bænke til 100 personer.

Bænkene vil i første omgang have en prøvetid på ét år:

- Vi ville rigtig gerne have haft flere bænke, men nu giver vi det et år, hvor vi kan se det an, siger Frank Nørgaard (DF), formand for Miljø- og teknikudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Og hvis det så viser sig at være en succes, så vil vi (Dansk Folkeparti, red.) gerne have resten af bænkene op.

Hvis bænkene viser sig at volde for mange problemer, vil de dog langt gå til spilde:

- Det er ærgerligt, hvis Randers ikke kan håndtere offentlige siddepladser. Heldigvis er der er mange landsbyer, som har gang i byfornyelse.. Så må de få glæde af dem, siger Frank Nørgaard.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår bænkene vil blive sat op, men ifølge udvalgsformand Frank Nørgaard vil det formentlig tidligst blive i foråret 2015.