ARoS og Train i nyt samarbejde

Ny koncert på toppen af museet

Foto: Willy Grauby

Kunst og musik skal forenes.

De to store kulturinstitutioner i Aarhus er gået sammen om at arrangere en koncert i regnbuen på toppen af ARoS. Her skal islandske Ásgeir Trausti give koncert den 30. august.

- Det giver mulighed for at lave en unik koncertoplevelse, hvor vi kan sætte den musikalske oplevelse ind i nye rammer og på den måde generere en ny oplevelse både for musikanter og publikum, siger Carsten V. Nielsen, der er musik og markedsføringschef på spillestedet Train.

Kunstværket på toppen af museet hedder "Your rainbow panorama", men det er i folkemunde kendt som "regnbuen", og det er designet af Olafur Eliasson.

Han vil ikke udelukke, at der kan blive tale om et mere permanent samarbejde, hvor der på sigt kan arrangeres flere koncerter i regnbuen.

- Det kunne være spændende. Det er ikke noget, der er lagt op til nu, men vi synes, det er et spændende sted, og måske man kan gøre det igen, siger Carsten V. Nielsen.

I forbindelse med koncerten vil gæsterne også kunne opleve Olafur Eliassons værk "Your atmospheric colour atlas" i udstillingen Out of the Darkness.

Tilbage i maj var kunstmuseet i samarbejde med SPOT Festival arrangør af to koncerter med kunstneren Anders Stochholm, der står bag musikprojektet "The Portuguese Man of War", ligeledes i regnbuen på toppen af museet. Det var første gang, at der blev afholdt koncert i det farverige kunstværk.