ARoS fordobler besøgstallet

Stor optimisme ved indvielsen

ARoS, Aarhus Kunstmuseum og borgmester Nicolai Wammen (S) er i den syvende himmel over den officielle åbning af den verdenskendte Olafur Eliassons store kunstværk, Your Rainbow Panorama.

Værket består af en 150 meter lang, overdækket rundgang med glas i alle regnbuens farver på taget af museumsbygning.

Mange flere museumsgæster vil strømme til for at tage hele byens nye attraktion i øjesyn, venter museumsdirektør Jens Erik Sørensen.

- Jeg tror, det vil være dobbelt op de første par år, siger museumsdirektøren, som i snit dagligt har 1000 besøgende.

Borgmesteren siger, at en kunstattraktion af så stor verdensklasse vil hjælpe byen med at positionere sig som en international storby over for både turister og udenlandske erhvervsvirksomheder.

- Det er et unikt kunstværk af verdens bedste kunstner, som vil være med til at skabe interesse for Aarhus og brande byen, siger Nicolai Wammen.

Byrådets kulturrådmand, Marc Perea Christensen (K), siger, at den 60 millioner kroner dyre overbygning på ARoS vil bidrage til, at Aarhus vinder kampen om at blive europæisk kulturby i 2017.

Byen har i forvejen sat store ressourcer ind på at få den eftertragtede titel.

Forud for den officielle åbning af det store kunstværk sent fredag eftermiddag deltog også 18 udenlandske journalister og fotografer i et pressemøde.

De kommer fra Storbritannien, Tyskland, Italien, Holland, Sverige, Norge og Island, hvor den 44-årige københavnsk fødte kunstner har rødder.

Your Rainbow Panorama" er betalt af Realdania.  Byggeriet har stået på i over fire år og har været præget af store tekniske vanskeligheder.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30