Arla i historisk lavniveau

De historisk lave priser på mejeriprodukter internationalt og især i Danmark gør det surt at være Arla Foods med hovedsæde i Århus.

Andelsselskabet fastholder dog sine forventninger om et overskud i år på 900 mio. kr., og ser - måske - små tegn på bedringer i markederne.Arla Foods' omsætning faldt over 10 pct. til 22,3 mia. kr. drevet ned af både især lavere volumener og pris - men med prisen som den tungeste faktor.

Det skriver dagbladet Børsen.

Halvårsresultatet er til gengæld dykket 45 pct. til 263 mio. kr. sammenlignet med sidste år, og med fastholdelsen af forventningerne til helåret på 900 mio. kr. skal der tjenes to en halv gange så mange penge i andet halvår som i første, og det kan kun nås, fordi Arlas gigantiske spareplan fra foråret slår fuldt igennem i andet halvår og frigør flere kontanter.Arlas indtjening per kilo andelshavermælk, et nøgletal, der også kaldes »resultat ab ejendom«, var i første halvår helt nede i 2,03 kr., hvilket er chokerende lavt og siger meget om, hvor svært det er at skabe ordentlig indtjening i mejeriindustrien lige nu.

- Det har aldrig tidligere været så hårdt, som det er nu. Jeg kan ikke huske, hvornår den samlede mælkepris har været så lav som nu. Mælk er - ikke mindst i Danmark - ufatteligt billig, og der er ingen, der kan leve af at producere mælk i Danmark lige nu, siger koncernchef Peder Tuborgh med henvisning til de hårdt prøvede danske landmænd, der leverer mælk til Arla.