Arkitekter: Hvem sagde krise?

Byggeri af sygehuse holder branchen oppe

Mens mange brancher har været hårdt ramt af finanskrisen gennem de seneste år, har arkitektfirmaerne i Aarhus ikke mærket særligt meget til krisen.

Det skyldes store offentlige byggerier, som for eksempel Det Nye Universitetshospital i Skejby, skriver JP Aarhus.

- Det har givet os et solidt fundament, som selvfølgelig har varieret i omfang hen ad vejen. Men der er ingen tvivl om, at det har været rigtigt godt for os at have et så stort projekt gennem en krisetid, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C. F. Møller, til avisen.

Arkitektfirmaet C. F. Møller er det seneste år gået fra 320 til 333 medarbejdere og Aarhus Arkitekterne har øget staben med 20 nye medarbejdere.

Hos brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder er sygehusbyggerierne særdeles attraktive, fordi de sikrer virksomhederne en sikker indtægt trods krisetid.

- Sygehuse er enestående, fordi det er store opgaver. Der ligger så mange arbejdstimer, at det er særdeles attraktivt, siger Christian Lerche, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, til JP Aarhus.

Aarhusianske arkitekter er lige nu involveret i byggeriet af Det Nye Universitetshospita, hospitalsbyggeriet ved Gødstrup og en tilbygning til Rigshospitalet.