Århus under administration?

Finansminister Thor Pedersen (V) vil ikke hjælpe Århus i nød. I stedet tilbyder han at sætte Århus under administration, hvis byen ikke selv kan klare at styre sin økonomi.

- Det er et arrogant svar på en alvorligt ment henvendelse fra det samlede århus byråd. Jeg er målløs, hvis det er det officielle svar og jeg vil opfordre stats- ministeren til at sætte sin finansminister på plads.

Sådan lyder reaktionen fra socialdemo- kraternes borgmesterkandidat i Århus, Nicolaj Wammen, efter at finansminister Thor Pedersen har tilbudt at sætte kommunen under administration.

I et usædvanligt åbent brev til stats- minister Anders Fogh Ramussen (V), finansministeren samt indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skrev det samlede byråd i Århus i går, at kommunen i løbet af tre-fire år vil få en negativ egenkapital på 1,4 milliarder kroner.

Finansministeren afviser, at staten har påført kommunerne ekstra udgifter til sygedagpenge, kontanthjælp og andre overførselsindkomster.

- Ekstraudgifterne for kommunerne under ét er dækket fuldt ud ind. At nogle kommuner så har fået større udgifter og andre færre, det må reguleres via den kommende udligningsreform, siger Thor Pedersen.

Han forstår ikke, hvordan Århus Kommune kan komme med så præcise tal for millionunderskud de kommende år, idet udligningsreformen jo ikke er vedtaget. Thor Pedersen siger, at han endnu ikke har hørt om kommuner, der mener at have fået for meget på bekostning af andre. /ritzau/