Århus' stadsdirektør stopper

Byens højst rangerende embedsmand bliver pensionist, når året er slut. Ny og gammel borgmester beklager Poul-Erik Jensens afsked.

Den højst rangerende embedsmand i Århus Kommune, stadsdirektør Poul-Erik Jensen, forlader sit job ved årsskiftet.

Stadsdirektøren er netop blevet 61 år og har valgt at gå på pension. Han understreger, at hans beslutning intet har med den aktuelle politiske situation at gøre.

- Jeg har været meget glad for at arbejde sammen med tidligere borgmestre og byråd, og jeg er meget glad for at arbejde sammen med den nuværende borgmester og det nuværende byråd, siger Poul-Erik Jensen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Politikere fra begge sider af byrådssalen beklager stadsdirektørens afgang.

- Han er en faglig kapacitet, en slider og en uforlignelig rådgiver. Han vil efterlade sig et stort tomrum, men jeg har fuld forståelse for, at han vil prioritere sin familie, siger borgmester Louise Gade (V).

Gades forgænger på borgmesterposten, rådmand Flemming Knudsen (S), siger:

- Det bliver et stort tab. Ingen er uundværlig, men Poul-Erik har både faglige og menneskelige kvalifikationer ud over det sædvanlige, siger Flemming Knudsen.

Poul-Erik Jensens ønske er først og fremmest at få mere tid til familien og til sine mange fritidsinteresser, når han har sagt farvel til det krævende job.